Review

BEAUTY ROUTINE




Konečně jsem se dostala k článku, o který mě mnozí z vás prosili - a to, jak se starám o svou pleť. Článek je tentokrát trochu delší, ale věřím, že spoustě z vás ušetřím investice do nesmyslů a pomohu vybrat ty správné produkty pro péči o pleť. Po vyzkoušení nepřeberného množství krémů, čistících gelů a postupů jsem si pomalu stejně tak, jako u svého šatníku, vybrala svůj osobní styl a to, co mi vyhovuje a sedí ze všeho nejvíce. Je to sice celkem dlouhý rituál, při kterém asi váš kluk usne, než se dočká toho, že vylezete z koupelny, ale věřte, že vaše pleť vám to za několik (desítek) let také vrátí:) Jaké výrobky bych vám tedy já osobně doporučila?

1.krok - čištění: Jak jsem psala výše, zkoušela jsem toho spoustu - gely, pěny, peelingové gely, krémové konzistence, oleje - nic z toho mi ale pleť pořádně nevyčistilo nebo alespoň jsem z toho neměla ten pocit, hlavně mi přišlo, že je má pleť po jejich použití napnutá a vysušená. Se značkou Sensai je ale všechno jinak. Obsahuje japonské hedvábí, a už jen při nanášení přípravku do dlaní a poté na obličej, je znát ten rozdíl oproti ostatním přípravkům. Jako první krok používám Silky Purifying Cleansing Balm Step 1 a s jeho pomocí večer odstraním kompaktní pudr (make-up nepoužívám), hravě s ním odlíčíte i oči. Mění se na vašem obličeji v takový krémový olej, řekla bych, a navazuje na sebe veškeré nečistoty. Po jeho opláchnutí používám několikrát týdně jako mezikrok Silky Purifying Pore Cleansing Essence, což je takový olejíček, kterým několik vteřin masírujete místa t-zóny a který se při masírování zahřívá a čistí hluboko usazené nečistoty. Dalším krokem je Silky Purifying Foaming Facial Wash (tento přípravek používám také jako první a jediný krok k ranní očistě pleti), což je hustá hedvábná pěna, tu rozetřu po celém obličeji, krku a dekoltu, během minutky se vpije do pleti a poté ji setřu speciální vychytávkou (kterou doporučuji si pořídit, i kdybyste měli oblíbenou jinou značku čistící kosmetiky), a to houbičkovým hadříkem Sensai Sponge Chief, který pleť výborně dočistí a vy máte pocit, že nikdy dříve nebyla čistější, než je teď:) Od té doby, co používám tyto kroky čištění pleti, nemusím spotřebovávat mnoho tampónků pro pleťová mléka a vodičky, nic z toho nepotřebuji. Jediné, k čemu používám pleťovou vodu, a to micelární Sensio H2O od Biodermy, jsou oči. Jelikož mám prodloužené řasy metodou Xtreme Lashes (o tom zase příště), nemohu používat na odličování přípravky na olejové bázi, tato voda ale zvládne hravě odstranit jakýkoli make-up, i ten oční. Jako doplňkovou čistící péči používám cca jednou za 14 dní speciální peeling Polishing Peel od značky Nu Skin, který neobsahuje pro pokožku mnohdy nebezpečné částečky, které pokožku zbrousí, ale je šetrný a velice účinný, po jeho použití je pokožka krásně vyhlazená a póry a nerovnosti jsou vyrovnány.

2.krok - hydratace: Mazat, mazat, mazat:) Obzvlášť citlivé oční okolí, na což jsem přišla celkem pozdě a lituju, že jsem oční krémy nepoužívala už od puberty. Jelikož mám celkem dost vyvinuté mimické svalstvo, haha, tak se mi obzvláště v očním okolí rády tvoří vrásky a vrásečky, vyzkoušela jsem proto hodně drahé verze krémů, které slibovaly absolutní vyhlazení a zmizíkování vrásek, i levné verze z drogerií, které byly mnohdy účinnější. K Vánocům jsem ale dostala oční krém Cosmeceutical Eye Cream od firmy Dermaheal a od té doby jsem přestala nakupovat v parfumeriích drahé značkové krémy. Věřte tomu, že prověřené výrobky lékáren jsou daleko účinnější, než parfemované krémy zvučných jmen. Tento krém používám od Štědrého dne a i přes velké pracovní nasazení a nedostatek spánku, se kterým bojuji již od začátku ledna, mám okolí očí opravdu více vypnuté a vyhlazené. Mou vychytávkou pro nanášení očního krému je speciální aplikátor s kovovou kuličkou na konci, kterým vmasíruju krém do pokožky a kov skvěle eliminuje váčky a otoky okolo očí:) Dalším vánočním dárkem bylo noční sérum Retinol 3 RT od firmy Medik8, které jsem ale již spotřebovala a bohužel ho nemám nafocené. Retinol je asi to nejúčinnější, co může být, v boji proti vráskám. Sérum jsem používala nejprve každý třetí den, poté každý druhý a nakonec každý večer. Sérum je totiž natolik účinné, že si na něj vaše pokožka musí postupně zvykat. Po dvou měsících používání jakoby se mi vyloupla kůže nová, jasnější a prozářená. Velice doporučuji! Dívala jsem se na stránky Medaprex.cz a z jejich další nabídky výrobků si určitě vyberu, vše totiž obsahuje ty nejúčinnější čisté ingredience a s oběma jejich produkty jsem byla opravdu spokojena. Co se týká denního a nočního krému, mám ráda, když je produkt co nejpraktičtější, takže nejraději používám ten samý na den i noc. Výborné, lehce vstřebatelné krémy, vyrábí má skvělá kamarádka  Míša ve svém salonku v Lokti, ale i vy si klidně krémíky můžete objednat, protože je pošle přímo k vám domů. I ta používá pouze čisté aktivní látky bez parfemace, krém vám umíchá přímo na míru dle vašeho typu pokožky a věku. Cena je oproti krémům v parfumériích až směšná. Jsou opravdu výborné a můj častý problém pocitu pnutí nebo naopak přílišného maštění pleti či hutnosti s těmito krémy odpadl. Nechala jsem již umíchat i krémy pro svou maminku a ta je rovněž velmi spokojena. Také vřele doporučuji! 

3.krok - doplňková péče: Každý z nás by měl používat alespoň jednou týdně pleťové masky, nebudu lhát, kolikrát se k tomu nedostanu ani já. Ale když už mohu některé z masek doporučit, výborné (i masku oční, kterou si plánuji zakoupit) má značka Sisley - na Alze prodávají i pleťové masky? Maj gat!, ale klidně i levnější varianta z Avonu, a to Dead Sea Minerals Facial Mud Mask z řady Planet Spa. Po jejím použití jsou mé póry stažené a pleť vyčištěná. I když jsem si myslela, že se budu s pupínky, které se rády objeví v nejnevhodnější dobu, potýkat pouze v pubertě, opak je pravdou a když už se nějaký ten "bedřich" vyloupne, hravě ho zvládnou tyto dva přípravky: Balea Soft&Clear - průzračný gel, který zasychá - nevýhodou je, že přes něj nemůžete použít líčidla, je vidět, proto ho používám na noc nebo když jsem doma, druhým přípravkem, který je s chladícím kuličkovým aplikátorem a v tekuté formě, je Pickel Tupfer od firmy Alkmene a přes ten si make-up můžete klidně dát. Oba přípravky zakoupíte v síti DM. Péči bychom měli dopřát i rtům, na ně ráda používám peeling od firmy Mary Kay, a to Satin Lips Lip Mask, který nanesete na rty, necháte několik minut zaschnout a při oplachování jemným masírováním odstraníte zbytky. Rty jsou pak jemné a hebké. Co se týká balzámu na rty, stále zkouším nové a nové, ale ještě jsem nenašla ten pravý, zatím mi nejvíce vyhovuje "zázračný kelímek" od firmy Oriflame, tento je s vůní černého rybízu, ňam ňam. Když se řekne dokonalé obočí, okamžitě mě napadne Tweezerman. Za pinzetu se šikmým hrotem Slant si sice připlatíte, ale tuto už mám asi 5 let a pořád trhá i ty nejmenší chloupky. Stojí za investici!


Mou vychytávkou navíc je zrcadlo, které vypadá trochu jako nějaké ocenění:) Je od firmy BaByliss a jeho světlo se dá přepínat na 4 stupně - vypnuté, žluté zářivky, bílé zářivky a denní světlo. Upravíte si tedy make-up přesně dle toho, kam máte právě namířeno:) Z jedné strany je to klasické zrcadlo, ale když ho otočíte, má pětinásobné zvětšení, takže s jeho pomocí upravíte i nejminiaturnější nedostatek.

Příště vám zase prozradím, čím a jak se líčím:) A jaké vychytávky máte na svém kosmetickém stolečku či v koupelně vy?



11 Comments

  • Reply
    Anonymous
    4 March 2014 at 9:20

    Přesně takový článek jsem potřebovala! Jste skvělá Oliwye.

  • Reply
    Michaela Pavlíková
    4 March 2014 at 9:23

    Velice povedený článek :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

  • Reply
    petra volkova
    4 March 2014 at 9:42

    Super článek, kanebo je moje srdeční záležitost !!

  • Reply
    Czech Blondýn
    4 March 2014 at 10:07

    úplně stejný nápad na článek napadl i mého přítele, který je do kosmetiky blázen :)) i já si rád pročítám podobné posty a nacházím v nich nové tipy a tripy jak udržet svou pleť co nejzdravější!

  • Reply
    Pavlína Javůrková
    4 March 2014 at 10:55

    Take mi vyhovuji masky od Avonu, ale to je tak vsechno od teto znacky.. 🙂 jinak pekny clanek 🙂

    http://www.stylesolution.cz

  • Reply
    Lucie
    4 March 2014 at 18:20

    Super článek, spousta výrobků mě zaujala a ráda je vyzkouším 🙂

    http://estrella-2012.blogspot.cz

  • Reply
    Lucie Ludlová
    4 March 2014 at 21:50

    Skvělý článek plný užitečných rad, obzvlášť mě potěšila část o zrcadlu, přesně takové by se mi hodilo.

  • Reply
    Anonymous
    4 March 2014 at 21:56

    Pěkný článek a super tipy 😉 Allisa Beaute krémy jsem také používala,kosmetička mi teď nově doporučila Bioline…od stejné značky mám i oční krém s kmenovými buňkami a je bezkonkurenční.Právě mi došel mycí olej,tak ráda zkusím Sensai 😉 Olinko díky

  • Reply
    Leona
    8 March 2014 at 20:18

    Skvělý článek, plno věcí které sama neznám a určitě něco vyzkouším – nejméně Retinol od Medaprexu, protože se na něj chystám už dlouho, četla jsma na něj jen samou chválu ale pořád jsem váhala, jestli je skutečně účinný…přesvědčila jsi mne

  • Reply
    radana adachi
    19 March 2014 at 16:22

    Suprové tipy, děkuju<3

  • Reply
    radana adachi
    19 March 2014 at 16:22

    Suprové tipy, děkuju<3

  • Post a Comment

    error: Content is protected !!